LAILA PULLINEN

Pullisen veistokset pohjaavat klassisen kuvanveiston prosesseihin ja materiaaleihin. Teoksissaan Pullinen hyödynsi pääasiassa pronssia ja erilaisia kiviä, esimerkiksi marmoria ja vähemmän tunnettuja suomalaisia graniitteja.

Valmistuttuaan Kuvataideakatemiasta 1958 Pullinen opiskeli UNESCO:n stipendin turvin Rooman Accademia di Belle Arti’ssa, ja työskenteli tämän jälkeen ekstensiivisesti Italiassa 1960-luvun alkuvuosina.

laila pullisen säätiö

Laila Pullisen säätiö on vuonna 2018 kuvanveistäjä, professori Laila Pullisen (1933-2015) testamenttiasetusten ja toiveiden mukaan perustettu yleishyödyllinen säätiö, jolle Pullinen testamenttasi pääosan omistuksessaan olleesta taiteellisesta tuotannostaan, arkistoistaan ja osuudestaan Nissbackan kartanon alueeseen ja rakennuskantaan.

Säätiön tarkoituksena on kuvanveistäjä Laila Pullisen taiteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö huolehtii omistamansa taidekokoelman hoidosta, ylläpidosta ja näytteille asettamisesta sekä Nissbackan kartanon veistospuiston kokonaistaideteoksen (nyk. Laila Pullisen veistospuisto ja kotimuseo) vaalimisesta ja tunnetuksi tekemisestä. Säätiö voi ostaa ja myydä taideteoksia, sikäli kuin se on tarkoituksenmukaista säätiön toiminnan kannalta. Säätiö lainaa tai vuokraa omistamiaan taideteoksia taidenäyttelyihin, järjestää taidenäyttelyitä tai osallistuu niiden järjestämiseen. Säätiö voi ottaa vastaan lahjoituksia.

Säätiön ensimmäisessä hallituksessa istuu Pullisen nimeämänä taitelijajäsenenä taidemaalari, professori Tero Laaksonen, kriitikko ja kuraattori Juha-Heikki Tihinen, varatuomari Petri Kyllönen ja säätiön asiainhoitaja, toimittaja Petra Piitulainen-Ramsay. Säätiön hallituksen puheenjohtaja on Pullisen poika, Jean Ramsay.

LAILA PULLISEN YSTÄVÄT

Tule mukaan ja tue museota!

Laila Pullisen Ystävien tarkoituksena on tukea ja edistää Laila Pullisen veistospuisto & kotimuseo:n toimintaa sekä tarjota jäsenilleen mahdollisuutta päästä lähemmäs museon sisältöjä. Ystävä-jäsenenä pääset tutustumaan syvemmälle Laila Pullisen taiteeseen ja tutustut toisiin hänen elämäntyöstään kiinnostuneisiin.

Vuonna 2021 syksyllä toimintansa aloittanut Laila Pullisen ystävät järjesti jäsenilleen haravointitalkoot Nissbackan kartanopuistossa ja 12.12. tarjottiin jouluglögit, jonka yhteydessä kuvataiteilija Perttu Saksa kertoi HAM:issa ja Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseon Ateljee-galleriassa esillä olleista “Valkoinen kaari” -näyttelyistä. Perttu Saksa taltioi valokuviinsa Laila Pullisen ateljeesta löytyneitä muotteja, työkaluja ja keskeneräisiä veistoksia.

Laila Pullisen ystävänä autat ylläpitämään ja kehittämään Laila Pullisen veistospuisto & kotimuseo:n toimintaa. 

Tukesi auttaa ylläpitämään ja kehittämään:

  • Veistospuistoa ja ympäröivää vanhaa kartanopuistoa, aluetta, jonka Laila näki gesamtkunstwerk’ina eli kokonaistaideteoksena.
  • Kotimuseota, paikkaa jossa Laila sekä eli että työskenteli.
  • Ateljee-galleriaa ja makasiinia. Ateljee-galleriassa on kesäisin vaihtuvia näyttelyitä ja makasiinissa on pysyvä näyttely, jossa on esillä teoksia 1950-luvulta lähtien. 

 

Laila Pullisen ystäville tarjoamme:

  • Uutiskirjeen sähköpostitse 5 kertaa vuodessa
  • Yksinomaan ystäville järjestettyjä tapahtumia
  • Kutsun näyttelyavajaisiin
  • Alennuksen Nissbackassa järjestettäviin yleisötapahtumiin

 

Tue Laila Pullinen –  veistospuisto & kotimuseon toimintaa. Liity jäseneksi!

 

Vuosijäsenyys 2022: 40 € 

Jäseneksi voit liittyä maksamalla jäsenmaksun Laila Pullisen säätiön tilille:

FI0566010010483436

Jäsenyyden varmistamiseksi kirjoita seuraavat tiedot maksun viestikenttään:

Nimi, sähköposti. Otamme sinuun yhteyttä maksun varmistuttua.

Ostaessasi jäsenyyden lahjaksi, merkitse viestikenttään lahjansaajan tiedot. 

Jäsenmaksu on voimassa kalenterivuoden joulukuuhun saakka. 

 

Lämmin kiitos tuesta ja tervetuloa mukaan Laila Pullisen maailmaan!

 

Lisätietoja:

lpy@lailapullinen.fi

Lue lisää

Laila Pullisen ystävät ry Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseon tukena

Säännöt Laila Pullisen ystävät ry

Tietosuojaseloste 2021

 

MUSEON HENKILÖKUNTA

Jean Ramsay

Museonjohtaja
+358 405859031
jean@lailapullinen.fi
Kokoelmat, näyttelyt, teoslainat, opastukset

Petra Piitulainen-Ramsay

Talous-ja hallintopäällikkö
+358 503229890
petra@lailapullinen.fi
Hallinto, talous, tapahtumat, markkinointi