LAILA PULLINEN

Pullisen veistokset pohjaavat klassisen kuvanveiston prosesseihin ja materiaaleihin. Teoksissaan Pullinen hyödynsi pääasiassa pronssia ja erilaisia kiviä, esimerkiksi marmoria ja vähemmän tunnettuja suomalaisia graniitteja.

Valmistuttuaan Kuvataideakatemiasta 1958 Pullinen opiskeli UNESCO:n stipendin turvin Rooman Accademia di Belle Arti’ssa, ja työskenteli tämän jälkeen ekstensiivisesti Italiassa 1960-luvun alkuvuosina.

laila pullisen säätiö

Laila Pullisen säätiö on vuonna 2018 kuvanveistäjä, professori Laila Pullisen (1933-2015) testamenttiasetusten ja toiveiden mukaan perustettu yleishyödyllinen säätiö, jolle Pullinen testamenttasi pääosan omistuksessaan olleesta taiteellisesta tuotannostaan, arkistoistaan ja osuudestaan Nissbackan kartanon alueeseen ja rakennuskantaan.

Säätiön tarkoituksena on kuvanveistäjä Laila Pullisen taiteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö huolehtii omistamansa taidekokoelman hoidosta, ylläpidosta ja näytteille asettamisesta sekä Nissbackan kartanon veistospuiston kokonaistaideteoksen (nyk. Laila Pullisen veistospuisto ja kotimuseo) vaalimisesta ja tunnetuksi tekemisestä. Säätiö voi ostaa ja myydä taideteoksia, sikäli kuin se on tarkoituksenmukaista säätiön toiminnan kannalta. Säätiö lainaa tai vuokraa omistamiaan taideteoksia taidenäyttelyihin, järjestää taidenäyttelyitä tai osallistuu niiden järjestämiseen. Säätiö voi ottaa vastaan lahjoituksia.

Säätiön ensimmäisessä hallituksessa istuu Pullisen nimeämänä taitelijajäsenenä taidemaalari, professori Tero Laaksonen, kriitikko ja kuraattori Juha-Heikki Tihinen, varatuomari Petri Kyllönen ja säätiön asiainhoitaja, toimittaja Petra Piitulainen-Ramsay. Säätiön hallituksen puheenjohtaja on Pullisen poika, Jean Ramsay.

LAILA PULLISEN YSTÄVÄT

Tule mukaan ja tue museota!

Laila Pulliselle ystävät olivat tärkeä portti elämän eri alueille. Pullisen ystävyyssuhteet avasivat hänelle näköaloja taiteen ja tieteen eri maailmoihin.

Laila Pullisen ystävät ry on uusi yhdistys, joka avaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden tulla osaksi  Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseon toimintaa. Ystävä-jäsenenä pääset erinäisten ystäville räätälöityjen tapahtumien kautta tutustumaan Laila Pullisen taiteeseen ja toisiin hänen elämäntyöstä kiinnostuneisiin. Yhdistys haluaa tarjota jäsenilleen ainutlaatuisia elämyksiä tapahtumien ja vierailujen muodossa.

Yhdistyksen jäsenohjelma valmistuu kesällä 2021, mutta halutetessasi voit ilmaista kiinnostuksesi ja liittyä jo nyt tiedotuslistalle täältä.

Ystävätoiminnasta kiinnostuneille on luvassa kesällä kuvataiteilija Perttu Saksan taiteilijatapaaminen liittyen Valkoinen kaari -näyttelyyn.

Yhteystiedot: Hanna Pielikko, Puheenjohtaja,  lpy@lailapullinen.fi, puh. 0505511895.   

 

MUSEON HENKILÖKUNTA

Jean Ramsay

Museonjohtaja
+358 405859031
jean@lailapullinen.fi
Kokoelmat, näyttelyt, teoslainat, opastukset

Petra Piitulainen-Ramsay

Talous-ja hallintopäällikkö
+358 503229890
petra@lailapullinen.fi
Hallinto, talous, tapahtumat, markkinointi

Hanna Pielikko

Museokoordinaattori
+358 505511895
hanna@lailapullinen.fi
Viestintä, yleisötyö, opasvaraukset, Laila Pullisen ystävät ry