LAILA PULLINEN

Pullisen veistokset pohjaavat klassisen kuvanveiston prosesseihin ja materiaaleihin. Teoksissaan Pullinen hyödynsi pääasiassa pronssia ja erilaisia kiviä, esimerkiksi marmoria ja vähemmän tunnettuja suomalaisia graniitteja.

Valmistuttuaan Kuvataideakatemiasta 1958 Pullinen opiskeli UNESCO:n stipendin turvin Rooman Accademia di Belle Arti’ssa, ja työskenteli tämän jälkeen ekstensiivisesti Italiassa 1960-luvun alkuvuosina.

laila pullisen säätiö

Laila Pullisen säätiö on vuonna 2018 kuvanveistäjä, professori Laila Pullisen (1933-2015) testamenttiasetusten ja toiveiden mukaan perustettu yleishyödyllinen säätiö, jolle Pullinen testamenttasi pääosan omistuksessaan olleesta taiteellisesta tuotannostaan, arkistoistaan ja osuudestaan Nissbackan kartanon alueeseen ja rakennuskantaan.

Säätiön tarkoituksena on kuvanveistäjä Laila Pullisen taiteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö huolehtii omistamansa taidekokoelman hoidosta, ylläpidosta ja näytteille asettamisesta sekä Nissbackan kartanon veistospuiston kokonaistaideteoksen (nyk. Laila Pullisen veistospuisto ja kotimuseo) vaalimisesta ja tunnetuksi tekemisestä. Säätiö voi ostaa ja myydä taideteoksia, sikäli kuin se on tarkoituksenmukaista säätiön toiminnan kannalta. Säätiö lainaa tai vuokraa omistamiaan taideteoksia taidenäyttelyihin, järjestää taidenäyttelyitä tai osallistuu niiden järjestämiseen. Säätiö voi ottaa vastaan lahjoituksia.

Säätiön ensimmäisessä hallituksessa istuu Pullisen nimeämänä taitelijajäsenenä taidemaalari, professori Tero Laaksonen, kriitikko ja kuraattori Juha-Heikki Tihinen, varatuomari Petri Kyllönen ja säätiön asiainhoitaja, toimittaja Petra Piitulainen-Ramsay. Säätiön hallituksen puheenjohtaja on Pullisen poika, Jean Ramsay.

LAILA PULLISEN YSTÄVÄT

Tule mukaan ja tue museota!

Laila Pullisen Ystävien tarkoituksena on tukea ja edistää Laila Pullisen veistospuisto & kotimuseon toimintaa sekä tarjota jäsenilleen mahdollisuutta päästä lähemmäs museon sisältöjä. Ystävä-jäsenenä pääset tutustumaan syvemmälle Laila Pullisen taiteeseen ja tutustut toisiin hänen elämäntyöstään kiinnostuneisiin.

Tukesi auttaa ylläpitämään ja kehittämään veistospuistoa ja ympäröivää vanhaa kartanopuistoa, aluetta, jonka Laila näki gesamtkunstwerk’ina eli kokonaistaideteoksena.

Vuoden 2023 ystävä-ohjelman vuosimaksut ovat:

Yksilöjäsenyys 35€

Yhteisjäsenyys kahdelle samassa osoitteessa asuvalle 50€

Kannatusjäsenyys 350€

Jäsenohjelman etuina ystävät saavat:

  •  Kutsun kesäkauden avajaisiin sekä muihin VIP-tilaisuuksiin
  • 10% alennuksen museokaupan normaalihintaisista kirjoista
  • Uutiskirjeen
  • Kupin kahvia Café Anja&Annikista

 

Jäseneksi voit liittyä maksamalla jäsenmaksun Laila Pullisen säätiön tilille: FI0566010010483436

Jäsenyyden varmistamiseksi kirjoita maksun viestikenttään nimi ja sähköpostiosoite. Otamme yhteyttä maksun varmistuttua.

Jäsenmaksu on voimassa kalenterivuoden loppuun saakka. 

 

Lämmin kiitos tuesta ja tervetuloa mukaan Laila Pullisen maailmaan!

 

Lisätietoja:

lpy@lailapullinen.fi

Facebook: https://www.facebook.com/lailapullisenystavat

Instagram: @laila_pullisen_ystavat

 

 

YHTEYSTIEDOT

Jean Ramsay

Museonjohtaja
+358 405859031
jean@lailapullinen.fi
Kokoelmat, näyttelyt, teoslainat, opastukset

Petra Piitulainen-Ramsay

Talous-ja hallintopäällikkö
+358 503229890
petra@lailapullinen.fi
Hallinto, talous, tapahtumat, markkinointi