LAILA PULLINEN

Pullisen veistokset pohjaavat klassisen kuvanveiston prosesseihin ja materiaaleihin. Teoksissaan Pullinen hyödynsi pääasiassa pronssia ja erilaisia kiviä, esimerkiksi marmoria ja vähemmän tunnettuja suomalaisia graniitteja.

Valmistuttuaan Kuvataideakatemiasta 1958 Pullinen opiskeli UNESCO:n stipendin turvin Rooman Accademia di Belle Arti’ssa, ja työskenteli tämän jälkeen ekstensiivisesti Italiassa 1960-luvun alkuvuosina.

laila pullisen säätiö

Laila Pullisen säätiö on vuonna 2018 kuvanveistäjä, professori Laila Pullisen (1933-2015) testamenttiasetusten ja toiveiden mukaan perustettu yleishyödyllinen säätiö, jolle Pullinen testamenttasi pääosan omistuksessaan olleesta taiteellisesta tuotannostaan, arkistoistaan ja osuudestaan Nissbackan kartanon alueeseen ja rakennuskantaan.

Säätiön tarkoituksena on kuvanveistäjä Laila Pullisen taiteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö huolehtii omistamansa taidekokoelman hoidosta, ylläpidosta ja näytteille asettamisesta sekä Nissbackan kartanon veistospuiston kokonaistaideteoksen (nyk. Laila Pullisen veistospuisto ja kotimuseo) vaalimisesta ja tunnetuksi tekemisestä. Säätiö voi ostaa ja myydä taideteoksia, sikäli kuin se on tarkoituksenmukaista säätiön toiminnan kannalta. Säätiö lainaa tai vuokraa omistamiaan taideteoksia taidenäyttelyihin, järjestää taidenäyttelyitä tai osallistuu niiden järjestämiseen. Säätiö voi ottaa vastaan lahjoituksia.

Säätiön ensimmäisessä hallituksessa istuu Pullisen nimeämänä taitelijajäsenenä taidemaalari, professori Tero Laaksonen, kriitikko ja kuraattori Juha-Heikki Tihinen, varatuomari Petri Kyllönen ja säätiön asiainhoitaja, toimittaja Petra Piitulainen-Ramsay. Säätiön hallituksen puheenjohtaja on Pullisen poika, Jean Ramsay.

LAILA PULLISEN YSTÄVÄT

Tule mukaan ja tue museota!

Laila Pullisen ystävät ry on uusi yhdistys, jonka  tarkoituksena on tukea ja edistää Laila Pullisen veistospuisto & kotimuseo toimintaa, sekä tarjota mahdollisuutta jäsenilleen päästä lähemmäs museon sisältöjä. Ystävä-jäsenenä pääset erinäisten ystäville räätälöityjen tapahtumien ja hankkeiden kautta tutustumaan syvemmäs Laila Pullisen taiteeseen ja toisiin hänen elämäntyöstä kiinnostuneisiin.

Vuonna 2021 jäsenohjelmaan liittyneille tarjotaan kuvataiteilija Perttu Saksan taiteilijatapaaminen liittyen HAM:issa ja Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseon Ateljee-galleriassa esillä oleviin“Valkoinen kaari” -näyttelyihin. Perttu Saksan valokuviin on taltioitunut Laila Pullisen ateljeesta löytyneitä muotteja, työkaluja ja keskeneräisiä veistoksia. Tapahtumaan voi tarvittaessa osallistua virtuaalisesti.

Tapahtumien lisäksi tarjoamme Ystävä-jäsenille kolme kertaa vuodessa julkaistavan uutiskirjeen ja vuoden päätteeksi julkaistavan vuosijulkaisun. 

Tue Laila Pullinen –  veistospuisto & kotimuseon toimintaa. Liity jäseneksi!

 

Jäseneksi liittyminen

Jäseneksi voit liittyä maksamalla jäsenmaksun Laila Pullisen ystävät ry:n tilille:
FI77 5780 0720 5992 29

Jäsenyyden varmistamiseksi kirjoita seuraavat tiedot maksun viestikenttään:
Nimi, sähköposti

Otamme sinuun yhteyttä maksun varmistuttua.

Jäsenmaksu on voimassa kalenterivuoden joulukuuhun saakka. 

Vuosijäsenyys 2021: 40 €

Lämmin kiitos tuesta ja tervetuloa mukaan Laila Pullisen maailmaan!

 

Yhteystiedot

Laila Pullisen ystävät ry
lpy@lailapullinen.fi 
Hanna Pielikko, hallituksen puheenjohtaja
puh. 0505511895 (ma-pe klo 9–16)

Lue lisää

Laila Pullisen ystävät ry Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseon tukena

Säännöt Laila Pullisen ystävät ry

Tietosuojaseloste 2021

 

MUSEON HENKILÖKUNTA

Jean Ramsay

Museonjohtaja
+358 405859031
jean@lailapullinen.fi
Kokoelmat, näyttelyt, teoslainat, opastukset

Petra Piitulainen-Ramsay

Talous-ja hallintopäällikkö
+358 503229890
petra@lailapullinen.fi
Hallinto, talous, tapahtumat, markkinointi

Hanna Pielikko

Museokoordinaattori
+358 505511895
hanna@lailapullinen.fi
Viestintä, yleisötyö, opasvaraukset, Laila Pullisen ystävät ry