Museokauppa

Museokauppa palvelee kotimuseon alakerrassa. Museokaupan valikoima on hyvin tarkkaan mietitty kokonaisuus, jossa pääpaino ei ole määrässä vaan laadussa. Tuotteiden halutaan jollain tavalla heijastavan museon arvomaailmaa, jossa kauneudella ja kestävyydellä on tärkeä sija. Tavarantoimittajien suhteen suositaan lähellä olevia toimijoita ja tuotteiden elinkaaren hiilikuormalla on suuri merkitys valinnassa.

Myynnissä on mm. kirjoja, julisteita, postikortteja sekä monenlaista käyttötavaraa.

Museokauppa on myös verkossa ja verkkokauppamme palvelee ympäri vuorokauden.

Café Anja & Annikki

Kesäkahvilamme avattiin aikoinaan yleisön toiveesta ja se toimi ensimmäiset vuodet pop up -periaatteella. Sympaattisen kahvilan nimi on kunnioitus äideille, jotka eivät koskaan saaneet nähdä museota uudistuneena.

Café Anja & Annikki on avoinna samaan aikaan museon kanssa, eli 6.6.–1.9.2024 to-su klo 11–17. Kahvilaan voi tulla, vaikka ei ostaisikaan pääsylippua museoon.

Tarjolla on mm. Lailan reseptein itseleivottuja piiraita, 3 Kaverin jäätelöitä, valikoima Demmers Teehausen irtoteetä, Finca Las Ventanasin kahvia sekä italialaisia limonadeja.

Valikoima on tarkkaan mietitty kokonaisuus, jossa korostuu vähäpäästöisyys: jätteen ja hävikin syntyä pyritään minimoimaan ja se kierrätetään mahdollisimman hyvin, suositaan lähituottajia ja tehdään muutenkin ekologisia valintoja mm. hyödyntämällä mahdollisimman paljon oman puutarhan antimia.