Kuvassa näkymä veistospuistoon, jossa isojen puiden takaa näkyy veistoksia.

VEISTOSPUISTO

Veistospuisto on Laila Pullisen Nissbackan kartanon alueelle luoman kokonaisuuden ydin.

Veistospuisto on Laila Pullisen Nissbackan kartanon alueelle luoman kokonaisuuden ydin. Hän itse puhui veistospuistosta Gesamtkunstwerk’ina eli kokonaistaideteoksena, jossa vanhan kartanonpuiston istutusjärjestelmät ja puuvanhukset ovat elimellisessä suhteessa puistoon sijoittuvien taideteosten kanssa. Veistospuisto onkin eräänlainen vihreä museo – alati muuttuva ja kehittyvä elävä organismi, jonka kaikki tasot yhdessä rakentavat alueella syntyvää esteettistä kokemusta.

KOTIMUSEO

Laila Pulliselle Nissbacka ei ollut pelkästään paikka tehdä työtä, vaan myös paikka, jossa elää.

Vuonna 2021 näyttelykokonaisuuden ja veistospuiston yhteyteen aukeaa pysyvänä osana Laila Pullisen taitelijakoti, eli kotimuseo.

MAKASIINI

Vuodesta 1985 pääasiallisena näyttelytilana toiminut oleva luonnonkivinen makasiini on veistospuiston sielu, sen vuosikymmenien taakse kurottava muisti.

Vuodesta 1985 pääasiallisena näyttelytilana toiminut oleva luonnonkivinen makasiini on veistospuiston sielu, sen vuosikymmenien taakse kurottava muisti. Vuodelta 1926 peräisin olevaan rakennukseen ei ole tehty rakenteellisia muutoksi, lukuun ottamatta ponttilaudoituslattioiden poistamista välikerroksista, jolloin tilaan on saatu lisää valoa ja avaruutta. Kokoelma sisältää Pullisen teoksia 1950-luvulta lähtien, näyttäen materiaalitutkielmien (puun kannot, kierrätysmetallin, travertiinin ja varhaiset kuorimaiset pronssivalut) muotokielen ja materiaalivalintojen kehittymisen.

.

ATELJEE-GALLERIA

Vuodesta 2005 Laila Pullisen kesäateljee on toiminut vaihtuvien näyttelyjen tilana.

Vuodesta 2005 Laila Pullisen kesäateljee on toiminut vaihtuvien näyttelyjen tilana. Viimeisinä elinvuosinaan Pullinen pyhitti kesät kiven veistämiselle, joka vapautti kesäateljeen tilan näyttelyn käyttöön. 1980-luvun alussa entisen talli- ja navettakompleksin pystyyn jääneestä itäpäädystä ekstensiivisesti remontoitu tila on Pullisen suunnittelema omien tarpeidensa mukaiseksi. Alakerrassa on lattiasta kattoon kahdeksan metriä vapaata tilaa hyödyntävä veistoateljee, ja yläkerran päätykolmiossa piirustusateljee, jonne tulvii auringonvaloa suurista ikkunoista, jotka Pullinen osti Sörnäisten rantatien varrella olleen 1800-luvulta peräisin olleen rakennuksen purkutyömaalta.

VIISAUDEN KOLMINKERTAINEN SILMÄ

Klassinen viisauden määritelmä koostuu kolmesta osatekijästä: muistista, ymmärryksestä ja huolehtimisesta. Muisti tarkastelee menneisyyttä ja luo syy- ja seuraussuhteiden aikajanan maailmaan, jossa elämme. Ymmärrys on kaarisilta historian ja tulevaisuuden välillä. Nykyhetki on silmänräpäyksellinen osa luonnonevoluutiota ja ihmiskunnan historiaa. Sen tiedostaminen avaa horisontin tulevaan.

Viisauden kolmas silmä tarkoittaa vastuuta ympäristöstä. Historian viestien on välityttävä tuleville sukupolville sekä luonnon että kulttuuriympäristön osalta. Olennaista on ihmisen ja luonnon välillä vallinnut symbioosi.