Käyttöehdot

 

1. Soveltamisala ja ehtojen hyväksyminen

Nämä ovat Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseon verkkosivujen sopimusehdot (”Ehdot”), joita sovelletaan verkkosivujen www.lailapullinen.fi (”Verkkokauppa”) välityksellä ostettavien tuotteiden kauppaan Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo (“Museo”) ja asiakkaan (”Asiakas”) välillä.

Verkkokaupan käyttäjän (”Käyttäjä”) tulee tutustua huolellisesti näihin Ehtoihin ennen Verkkokaupan käyttöä. Ehtoja sovelletaan kaikkiin käyttäjän toimiin Verkkokaupassa.

Sopimuskumppanisi kaikissa Verkkokaupassa toteutetuissa ostotapahtumissa on Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo:

Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo

Y-tunnus: 2912962-5

Kotipaikka: Vantaa

Osoite: Sotungintie 4

Postinumero: 01200

Asiakaspalvelu: info@lailapullinen.fi

Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseolla on oikeus päivittää näitä Ehtoja milloin tahansa. Päivitettyjä Ehtoja sovelletaan tilauksiin, jotka on tehty uusien Ehtojen voimaantulopäivän jälkeen. Tilaamalla asiakas hyväksyy nämä Ehdot ja sitoutuu noudattamaan Ehtoja kokonaisuudessaan. Samalla asiakas hyväksyy henkilötietojensa ja evästeiden käytön Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseon tietosuoja- ja evästesääntöjen mukaisesti.

Verkkokaupan käyttäjällä saattaa olla näissä Ehdoissa määritettyjen oikeuksien lisäksi muita sovellettavasta lainsäädännöstä johtuvia oikeuksia, jotka voivat vaihdella maakohtaisesti.

Näissä Ehdoissa puhuttaessa tuotteesta (”Tuote”), tarkoitetaan Verkkokaupassa saatavilla olevaa tai Verkkokaupasta tilattua tuotetta.

2. Verkkokaupassa asiointi

Verkkokaupassa asioivien tulee olla vähintään 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä, joilla on pysyvä toimitusosoite sekä toimiva sähköpostiosoite, ja jotka tilaavat tuotteita Verkkokaupan toimitusalueelle.

Asiakkaan tulee antaa itsestään oikeat tiedot asioidessaan Verkkokaupassa. Antamiensa tietojen oikeellisuudesta vastaa yksinomaan asiakas ja hän on velvollinen ilmoittamaan tietojen muuttumisesta Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseolle. Asiakkaan täytyy olla ostotapahtumaan käytetyn pankki-/luottokortin laillinen omistaja.

Voidaksesi tilata Verkkokaupasta, Asiakkaan täytyy ilmoittaa nimensä, osoitteensa, puhelinnumeronsa, maksutiedot sekä muut ostamiseen vaaditut tiedot.

Tuotteiden palauttamisesta on lisätietoja kohdassa Peruuttamisoikeus.

Asiakkaan henkilötietoja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti. Henkilötietoja ja maksutietoja käsitellään salattua yhteyttä käyttäen.

3. Asiakas ja kuluttajansuoja

Kuluttaja-asiakkaan ja Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseon välisessä asiakassuhteessa noudatetaan näiden Ehtojen lisäksi kulloinkin voimassa olevaa kuluttajansuojan lainsäädäntöä. Kuluttajansuojan kannalta ei ole merkitystä, onko kuluttaja-asiakas rekisteröitynyt vai ei.

4. Tuotetiedot ja Tuotteiden saatavuus

Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo pyrkii siihen, että Verkkokaupan tuotteiden tiedot ja saatavuus ovat oikeat ja ajan tasalla. Tietojen virheettömyyttä eikä myytävien tuotteiden saatavuutta tai riittävyyttä voida kuitenkaan täysin taata.

Mikäli tilauksen vastaanottamisen jälkeen käy ilmi, että tilattu tuote on loppunut järjestelmän Asiakkaalle ilmoittamasta saldomäärästä huolimatta, Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo ilmoittaa tästä viivytyksettä Asiakkaalle hänen ilmoittamia yhteystietoja käyttäen, ensisijaisesti sähköpostitse.

Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseolla on oikeus harkintansa mukaan päivittää Tuotteiden kuvauksia milloin tahansa ennalta ilmoittamatta.

Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo pyrkii parhaansa mukaan varmistamaan, että Tuotteet esitetään Verkkokaupassa mahdollisimman oikeissa väreissä ja todenmukaisina. Tuotekuvat pyritään esittämään todenmukaisina ja teemme kaikkemme, jotta tuotekuvat mahdollisimman hyvin vastaisivat todellisia tuotteita ja niiden sävyjä. Emme kuitenkaan voi taata, että tuotteiden sävyt ovat todenmukaiset kaikilla näyttöasetuksilla 

5. Hinnat ja verot

Ilmoitetut hinnat koskevat ainoastaan Verkkokaupassa tehtyjä tilauksia. Kaikki Verkkokaupassa esitetyt tuotteiden hinnat ovat tuotteiden täysiä hintoja. Hinnat sisältävät arvonlisäveron tai muut tilausmaassa sovellettavat verot. Hinnat eivät sisällä toimituskuluja. Tilauskohtaiset toimituskulut näkyvät kassalla, kun Asiakas valitsee toimitustavan. Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo pidättää oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin kuitenkin siten, että mahdolliset muutokset koskevat vain muutosten voimaantulon jälkeen tehtäviä tilauksia. Hinnat esitetään euroina.

Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo pidättää oikeuden perua Asiakkaan tilauksen, kun kyseessä on selvä ja olennainen hintavirhe tilatussa Tuotteessa. Selvänä hintavirheenä pidettäisiin esimerkiksi sitä, että Tuotteen hinta on 0,00 euroa tai hintaa ei ole ollenkaan, tai jos Tuotteen hinnaksi on esitetty niin alhainen hinta, että sitä voidaan yleisen käsityksen mukaan pitää virheellisenä.

6. Toimituskulut ja -tavat

Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo toimittaa Tuotteet mahdollisimman pian vastaanotettuaan tilauksen. Tähän menee n. 2–3 arkipäivää, mutta kiireellisinä aikoina korkeintaan 10 arkipäivää. Kiireellisiä aikoja ovat esimerkiksi erilaiset kampanjat.

Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo toimittaa kotimaan tilaukset käyttämällä Postin ja Matkahuollon palveluita.

Asiakkaan tulee huomioida pakettien säilytysajat noutopisteessä. Mikäli pakettia ei noudeta säilytysajan sisällä, palautuu paketti takaisin Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseolle. Noutamattomasta lähetyksestä Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo veloittaa Asiakkaalta toimituskulut 5,90€/paketti.

Säilytämme noutamatonta lähetystä 7 päivää ennen kuin palautamme Tuotteet takaisin verkkokauppaan.

7. Maksutavat

Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseon Verkkokaupassa on tarjolla seuraavia maksutapa vaihtoehtoja:

– Yleisimmät luottokortit (Visa, Mastercard, Visa Electron)

– Verkkopankit

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta

Maksutapojen tarjoajat ovat kolmansia osapuolia, joiden kanssa Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo on solminut yhteistyösopimukset. Asiakas syöttää itse kaikki luottokortti- tai verkkopankkimaksutiedot pankin tai maksupalveluntarjoajan sivuilla. Tietoliikenneyhteyksissä Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo käyttää salattua SSL -yhteyttä.

Luottokorttimaksut

Maksukortilla maksaminen Verkkokaupassa on vaivatonta ja turvallista. Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseolla ei ole pääsyä korttitietoihin eikä maksukortin tietoja tallenneta Verkkokaupan tietojärjestelmään. Hyväksymme Verkkokaupassamme Visa, MasterCard ja AMEX -maksukortit. Huomioi maksukorttisi turvaraja verkko-ostoksia varten. Voit tarkistaa ja muokata sitä omassa verkkopankissasi tai pankkikonttorissasi. Maksutapahtuman aikana luottokorttitietoja käsitellään aina suojatussa SLL -verkkoyhteydessä.

Verkkokaupassamme ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa- ja MasterCard SecureCode –todentamispalvelut, joiden avulla kortinhaltijan henkilöllisyys todennetaan. Korttimaksamisen Verkkokaupassa tarjoaa Paytrail Oyj, joka näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää Asiakkaan maksaman korttimaksun Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseolle.

Tiliotteella ja korttilaskulla maksun saajana näkyy Paytrail Oyj, joka välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:lla on maksulaitoksen toimilupa. Ongelmatilanteissa ottakaa yhteyttä ensisijaisesti Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseon asiakaspalveluun.

Verkkopankit

Asiakas voi maksaa ostoksensa verkkomaksupainikkeilla. Kun Asiakas käyttää maksutapana verkkopankkia, Asiakas siirtyy Verkkokaupan sivuilta hetkeksi oman pankkinsa verkkopankkiin tai Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseon yhteistyökumppanin Paytrail Oyj:n verkkopalveluun ja maksaa valitsemansa tuotteet suoraan omalta tililtään. Maksutapahtuman näet omalta tiliotteeltasi ja maksunsaajana tiliotteella näkyy Paytrail Oyj, joka välittää maksun.

8. Peruuttamisoikeus

Verkkokaupassa tapahtuva myynti on kuluttajasuojalainsäädännön tarkoittamaa etämyyntiä. Jos Asiakas haluaa käyttää palauttamisoikeuttaan, hänen on tehtävä palautusilmoitus asiakaspalvelun sähköpostiin 14 vrk kuluessa Tuotteiden vastaanottamisesta. Ohjeet palauttamiseen löytyy Toimitus ja palautus sivulta (Info>Toimitus ja palautus). Palautettavat tuotteet tulee tämän jälkeen viipymättä lähettää Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseolle, viimeistään 14 vrk kuluessa.
Mikäli Asiakas haluaa peruuttaa tilauksen tai tilauksen noutaminen estyy, tulee Asiakkaan olla heti yhteydessä Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseon asiakaspalveluun info@lailapullinen.fi. Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus. Lunastamatta jätetystä paketista perimme toimituskustannukset.

Kun Asiakas peruuttaa tai palauttaa Verkkokaupassa tekemänsä tilauksen, ja ellei toisin ole sovittu, Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo palauttaa tästä maksetun suorituksen käyttämällä sitä maksutapaa, jota Asiakas on itse käyttänyt alkuperäisessä ostotapahtumassa. Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo palauttaa viipymättä palautettavan summan käsiteltyään asiakaspalautuksen, kuitenkin viimeistään 14vrk kuluessa vastaanotettuaan tuotteet. Palautus ei kata asiakkaan valitsemasta muusta kuin Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseon tarjoamasta edullisimmasta vakiotoimituksesta aiheutuvia lisäkuluja. Mikäli tuote on sen käytön johdosta tullut myyntikelvottomaksi, Asiakas vastaa tuotteen koko arvosta ja, mikäli asiakas haluaa, että tuote lähetetään hänelle uudelleen, tästä aiheutuneista kuljetuskustannuksista.

Asiakkaalla on velvollisuus käsitellä Tuotteita huolella ja pakata Tuote niin ettei se vaurioidu kuljetuksessa. Palautettava lähetys tulee jättää Postin tai Matkahuollon toimipisteeseen ja Asiakkaan tulee varmistua palautuskuitin saamisesta. Lähetystä ei voi palauttaa kirjelaatikkoon ellei toisin ole sovittu.

Palautuskustannus on 5,90€/lähetys.

9. Toimituksen tai Tuotteiden virheet

Kun Asiakas on vastaanottanut toimituksen, Asiakkaan tulee viipymättä tarkistaa, että toimitetut tuotteet ovat ehjiä ja muutoin virheettömiä. Asiakkaan tulee myös varmistaa, että toimitus sisältää kaikki Asiakkaan tilaamat tuotteet.

Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo vastaa toimituksen ja toimitettujen Tuotteiden virheistä kuluttajasuojalain 5 luvun mukaisesti. Jos Asiakkaan vastaanottamat Tuotteet ovat virheellisiä tai eivät vastaa tilausta, Asiakkaan tulee ottaa viivytyksettä yhteys Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseon asiakaspalveluun (info@lailapullinen.fi).

Mikäli Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo on toimittanut Tuotteen, joka ei vastaa tilausta, Museo pyrkii ensisijaisesti korjaamaan virheen toimittamalla Asiakkaalle oikean Tuotteen ja Asiakas palauttaa väärin toimitetun Tuotteen takaisin Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo maksutta.

Mikäli lähetys on vaurioitunut kuljetuksessa, Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo kehottaa Asiakkaan olemaan ottamatta vastaan lähetystä ja olemaan asiasta yhteydessä Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseon asiakaspalveluun.

Mikäli Asiakas havaitsee Tuotteessa sovellettavan kuluttajansuojalainsäädännön mukaisen virheen, voi Asiakas halutessaan tehdä Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseolle tätä koskevan reklamaation.

Mikäli reklamaatio johtaa Tuotteen lähettämiseen Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseolle, Museo vastaa tästä lähetyksestä aiheutuneista kuljetuskustannuksista. Jos tuote on otettu käyttöön, tulee asiakkaan lähettää tuote pestynä.

Kun reklamaation kohteena ollut Tuote on palautettu ja reklamaatio on todettu aiheelliseksi, Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo maksaa asiakkaalle sovellettavan kuluttajasuojalainsäädännön mukaisen hyvityksen. Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo pyrkii tekemään suorituksen kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa päivästä, jolloin se on vastaanottanut reklamaation kohteena olevan Tuotteen. Mikäli reklamaation johdosta palautettu Tuote ei ole sovellettavan kuluttajansuojalainsäädännön mukaisesti virheellinen, Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo voi hylätä reklamaation ja Asiakkaalta voidaan tällöin periä tuotteen palautuksesta Asiakkaalle aiheutuvat kuljetuskulut.

Tuotteesta tulee aina tehdä reklamaatio suoraan ostopaikkaan, mikäli Tuotteessa on virhe.

Nämä Ehdot eivät rajoita Asiakkaan sovellettavan kuluttajansuojalainsäädännön mukaisia oikeuksia eikä elinkeinonharjoittajan lakisääteistä tuotevirheisiin sovellettavaa virhevastuuta mukaan lukien oikeutta vaatia virheen korjaamista tai tuotteen korvaamista uudella.

10. Linkit ulkopuolisille sivuille

Verkkokauppa voi sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille tai palveluihin. Vaikka kolmas osapuoli olisi sidoksissa Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseoon, ei Museo voi vaikuttaa näihin linkitettyihin sivustoihin tai palveluihin, joilla kaikilla on omat erilliset, Museosta riippumattomat käyttöehtonsa ja/tai tietosuoja- ja tiedonkeruukäytäntönsä. Nämä linkitetyt verkkosivustot ja palvelut tarjotaan vain käytön tueksi ja Asiakas käyttää niitä omalla vastuullaan.

11. Ylivoimainen este

Ellei sovellettavasta pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu, Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo ei ole vastuussa mistään viivästyksistä tai vahingoista, jotka aiheutuvat olosuhteista, joihin Museo ei pysty vaikuttamaan. Tällaisia ovat esim. yleiset työtaistelut, sotatoimet, tulipalot, salamointi, terrori-iskut, virallisten määräysten muutokset, tekniset ongelmat, viat voima-/tele-/tietokoneyhteyksissä tai muussa viestinnässä sekä alihankkijoiden toimittamien palveluiden viat ja viivästykset, jotka johtuvat edellä mainituista olosuhteista. Mikäli tällainen tilanne ilmenee, Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo ilmoittaa siitä Asiakkaalle. Mikäli tilanne on kestänyt yli kahden (2) kuukauden ajan, sekä Asiakkaalla että Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseolla on oikeus keskeyttää Verkkokaupassa tehty ostotapahtuma välittömin seurauksin.

12. Sovellettava laki ja erimielisyyksien ratkaiseminen

Näihin sopimusehtoihin sovelletaan Suomen lakia.

Kaikki näihin Ehtoihin tai Verkkokauppaan ja siellä tapahtuviin ostoksiin liittyvät erimielisyydet ratkaistaan pääsääntöisesti neuvottelemalla Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseon ja Asiakkaan välillä. Mikäli Asiakas ei ole tyytyväinen erimielisyyden ratkaisuun, on Asiakkaalla oikeus ottaa yhteyttä kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttajaneuvontaan sekä sen jälkeen pyytää kuluttajariitalautakuntaa esittämään ratkaisua.

Erimielisyystilanteissa Laila Pullinen – veistospuisto ja kotimuseo pyrkii noudattamaan Suomen kansallisen kuluttajavalituslautakunnan tai muiden Euroopan maiden vastaavien viranomaisten päätöksiä.

Asiakkaalla on lisäksi oikeus saattaa riita ratkaistavaksi Vantaan käräjäoikeuteen tai oman kotipaikkansa ensimmäisen asteen tuomioistuimeen.