MAKASIINI

Vuodesta 1985 pääasiallisena näyttelytilana toiminut oleva luonnonkivinen makasiini on veistospuiston sielu, sen vuosikymmenien taakse kurottava muisti.

Vuodesta 1985 pääasiallisena näyttelytilana toiminut oleva luonnonkivinen makasiini on veistospuiston sielu, sen vuosikymmenien taakse kurottava muisti. Vuodelta 1926 peräisin olevaan rakennukseen ei ole tehty rakenteellisia muutoksi, lukuun ottamatta ponttilaudoituslattioiden poistamista välikerroksista, jolloin tilaan on saatu lisää valoa ja avaruutta. Kokoelma sisältää Pullisen teoksia 1950-luvulta lähtien, näyttäen materiaalitutkielmien (puun kannot, kierrätysmetallin, travertiinin ja varhaiset kuorimaiset pronssivalut) muotokielen ja materiaalivalintojen kehittymisen.

Kokoelma rakentuu kolmen harvinaisuuden ympärille. Pullisen arkistokappaleiksi valamat versiot kolmesta 1970-luvun pääteoksesta: Jeanne D’Arctic, Hengen Peili ja Arktinen Afrodite (josta on esillä myös pienosvariaatio ja tummaksi patinoitu “musta” versio). Laajasti hiottua pronssipintaa hyödyntävät teokset tuleekin nähdä luonteeltaan pikemminkin sisäveistoksina, kuten myös marmoria ja travertiinia hyödyntävät 1960-luvun varhaiset kivipronssiyhdistelmät.

Makasiinissa on esillä myös valikoima Pullisen figurativistisia henkilökuvia, jotka esittävät perheenjäseniä ja yhteistyökumppaneita vuosien varrelta. Kolmas suuri osa-alue on pienoismallit, jotka esittävät muualle toteutettuja maareliefejä tai toteutumattomia monumentaaliteoksia.